Labioplastika

Labioplastika je estetická operace zvětšených, či nepravidelných malých stydkých pysků. U některých žen jsou malé stydké pysky takto postižené již od narození, u jiných k těmto změnám dochází po porodu, či v důsledků stárnutí. To může vést ke ztrátě sebevědomí u žen všech věkových kategorií a působit jako komplikace při navazování intimních kontaktů.

U části žen se jedná opravdu jenom o estetický problém, ale u jiných můžou takto změněné malé pysky způsobovat problémy v důsledku chronického dráždění. Nepohodlí nastává při nošení těsného oblečení, při sexuálním styku, sportovních či jiných aktivitách. U všech žen s tímto problémem, dokáže labioplastika nejenom zlepšit psychickou pohodu a napravit sebevědomí, ale odstraněním nepříjemných vjemů jim umožní cítit se lépe jak v běžném životě, tak při sportovním aktivitách.

Operační zákrok spočívá v odstranění přebytečné tkáně a úpravě symetričnosti zevního genitálu. Je vhodné ho provádět v období po skončení menses. Jedná se o zákrok v celkové anestezii, obvykle trvající do 60 minut. K sešití tkáně se používá vstřebatelný šicí materiál a řezy jsou vedeny tak, aby byly jizvy později ´skryty´ v kožních záhybech. Doba rekonvalescence obvykle nepřesahuje 14 dní a v průběhu hojení se doporučuje pečlivá intimní hygiena. V brzkém pooperačním období se můžou vyskytnout mírné bolesti v dané oblasti, obvykle ustupují po běžných analgetikách. Dále je potřeba se vyvarovat dlouhého sezení a pohlavního styku po dobu 4-6 týdnu po operaci. Rizika zákroku zahrnují: krvácení, infekce, nadbytečné jizvení, či nutnost reoperace pro přetrvávající asymetrii.

 

Více informací a odpovědi na vaše otázky najdete ZDE.

Nebo kontaktujte MUDr. Zoja Čurilová Roháčová na: plastickagynekologie@seznam.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *